כאבים בכפות הרגליים מהווים בעיה רפואית שכיחה ונפוצה ביותר, שכן מדובר באזור הנתון ללחץ מתמיד ועומס מצטבר בשל נשיאת משקל הגוף במצבי עמידה, הליכה, ריצה וקפיצה. בשל היותן הבסיס לגוף כולו, כפות הרגליים צריכות לשמור על יציבות, גמישות ועמידות גבוהים, לצד מבנה אנטומי-פיזיולוגי ויכולת ביומכנית תקינה. כאב בכפות הרגליים עשויות להופיע בכל חלקי כף הרגל, החל מהקדמית, עבור באמצע כף הרגל ועד לכף הרגל האחורית. פגיעה בתפקוד כפות הרגליים עשויה להשפיע על פיזור העומסים בגוף, באופן שעשוי לייצר פגיעות בחלקי גוף אחרים בנוסף לכפות הרגליים עצמן.
הסיבה המרכזית לרוב כאבי כף הרגל הינה היווצרות עומס מוגבר ולחץ יתר על מרכיביה ומבניה האנטומיים, עד להיווצרות דלקות ונזקים מצטברים. הגורמים לכאבי כף רגל עשויים להיות משקל גוף עודף, יציבה לא נכונה, עיוותים ושיבושים מבניים (דוגמת פלטפוס, בוהן קלובה או דורבן עקב), מחלות ניווניות או זיהומיות, דלקות פרקים או עצבים, וכן נקעים ושברים.
שינויים במבנה האנטומי, הפיזיולוגי או הביומכני של כף הרגל עשויים להביא להגברת השחיקה, הבלאי והעומס, עד להתפתחות דלקת וכאב בכפות הרגליים. מאמץ גופני עודף עשוי גם הוא לתרום לעומס יתר על כפות הרגליים. מסיבה זו, כאב בכף הרגל נפוץ מאוד בקרב ספורטאים, חיילים ואנשים המבצעים הליכות וריצות אינטנסיביות. סיבות נוספות לכאב בכף רגל עשויות להיות מחלות רקע דוגמת סכרת, וכן גורמים גנטיים.
הסימפטומים לכאבי כפות רגליים תלויים באופי, מיקום ועוצמת הפגיעה. לרוב הכאב בכף הרגל מהווה כשלעצמו תסמין עיקר בפתולוגיות בכפות הרגליים. כאבים בכף הרגל עשויים להופיע בדרגות חומרה שונות, החל מכאבים קלים ושטחיים ועד לחריפים וחודרניים, בהתאם לסוג הרקמה הפגועה. הכאבים בכפות הרגליים יכולים להופיע באופן מהיר וחד או בצורה איטית, הדרגתית ומתמשכת. מלבד תחושת הכאב בכפות הרגליים, עשויות להופיע תחושות שריפה, דקירה ונימול, וכן חולשה או נפיחות בכף הרגל. במקרים של דלקות זיהומיות בכף הרגל, הכאבים עשויות להיות מלווים בחום, בצקות מקומיות ואדמומיות.
הסיבה השכיחה ביותר לכאבים חזקים בכף הרגל הינה דלקת החיתולית הכפית (Plantar Facitis), או בכינויה הנודע "דורבן עקב". דורבן בכף הרגל נוצר כתוצאה מדלקת בחלק התחתון של העקב, המביאה להיווצרות בליטה מרקמות עצם וסידן, המסבה כאבים בעקב. כאבי דורבן עשויים להביא לכאבי עקב חזקים, חריפים וחמורים, שעשויים אף להגביל את יכולת התנועה, היציבה והשימוש בעקב בעת תנועה. כאב בעקב כתוצאה מדורבן נוצר בשל עומס נרחב וממושך על קשת כף הרגל, עד להיווצרות קרעים מיקרוסקופיים. תהליך הריפוי עשוי להביא להתפתחות כאב דורבן.
הרפואה המשלימה מציעה מגוון טפולים אלטרנטיביים בכאבים חזקים, קשים ודוקרים בכף הרגל. ניתן להשתמש בדיקור סיני או יפני לטיפול בכאבים בכף הרגל. הדיקור משמש לתיעול ואיזון אנרגטי של הגוף, על מנת לחזק את פעילותו ולסייע להחלמתו. לצורך שיפור מרכז הכובד של הגוף והקלה על כאבי כפות רגליים, ניתן לשלב דיקור עם התאמת מדרסים או נעל פיזיולוגית. טיפול אלטרנטיבי שכיח נוסף לכאבים בכף רגל הינו רפלקסולוגיה, המתבססת על טכניקות לחיצה ועיסוי בנקודות מפתח בכפות הרגליים לצורך איזון פיזי-גופני, מנטלי-נפשי ואנרגטי, ושיפור יכולת הריפוי העצמי של הגוף.
הטיפול הקונבנציונלי בכאבים חזקים בכף הרגל כולל בשלב הראשון טיפול ביתי, ובשלבים מתקדמים יותר טיפול רפואי ואף כירורגי. במקרים מסוימים, ניתן להקל על כאבי כפות רגליים באמצעים ביתיים הכוללים מנוחה, הרמת הרגל ושילוב של קומפרסים קרים וחמים. עם זאת, מקרים של כאבי כף רגל חמורים וחריפים יותר מצריכים לעיתים טיפול רפואי של אורתופד מומחה. הטיפול השמרני בכאבי כפות רגליים כולל פיזיותרפיה, שימוש בגלי הלם, לייזר רך או אולטרה סאונד, וטיפול תרופתי לשיכוך כאבים וטיפול בדלקות. התערבות כירורגית הכוללת ניתוח כף רגל נעשית כמוצא אחרון בלבד.